BOTOX

Til behandling af dynamiske rynker anvender vi Vistabel® som er et botulinum toxin A bedre kendt som Botox.

Hvad er Botox (Botulinum toksin A)?

Dette er et stof som er udvundet af clostridium botulinum bakterien. Det har gennem 25 år været anvendt til kosmetiske behandlinger og virker ved at hæmme frigivelsen af signalstoffer mellem nerve og muskel.
 

Hvilke områder kan behandles med Botox®?

Det er de dynamiske rynker/linjer, som kan behandles. De områder som oftest behandles med Botox® er

  • Rynkerne mellem øjenbrynene: Når vi aktiverer disse er det som regel i forbindelse med at vi bliver vrede og disse rynker kan give dit ansigt en negativ udstråling.
  • Rynkerne i panden: Aktiveringen af disse muskler opstår i forbindelse med, at vi ser overraskede eller forbløffede ud, er rynkerne meget dybe kan de få dig til at se ældre ud end du er.
  • Rynker ved øjnene: Når vi smiler eller kniber øjnene sammen kommer der rynker ved øjnene. Jo dybere disse rynker bliver jo ældre kan du komme til at føle du ser ud.

Vi behandler også andre områder i ansigtet – hvilke områder der er relevante for dig drøftes til din konsultation.

Hvordan foregår behandlingen med Botox®?

Behandlingen foregår ved, at der i de muskler hvor aktiviteten ønskes reduceret med en tynd nål injiceres en lille mængde Botox®

Gør det ondt at blive behandlet med Botox?

Ligesom alle andre injektioner, kan en indsprøjtning med Botox gøre en lille smule ondt, særligt mellem øjenbrynene, men det er ikke meget og af få sekunders varighed per stik.

Nedsætter Botox følelsen i ansigtet eller giver et “frossent” udtryk?

Lægemidlet har ingen påvirkning af de nerver, der har med følelsesapparatet at gøre. Brugt korrekt kan Botox sågar afhjælpe hængende mundvige og hjælpe til at løfte øjenbryn. Bliver for meget brugt i de vandrette linjer i ansigtet, kan det dog i særlige tilfælde medføre en “tung” pande. Derfor er det vigtigt at behandling med Botox altid udføres af en erfaren og specialuddannet læge eller sygeplejerske, der har de rette forudsætninger for at vurdere præcist hvor meget af præparatet du skal have.

Hvornår virker din behandling med Botox®?

Virkningen indtræder efter 3 – 8 dage. Den maksimale effekt af behandlingen ses efter 14 dage. Det er her vi tager dig ind til en gratis opfølgning, for at sikre du har den virkning som vi ønsker.

Hvor længe holder din behandling med Botox®?

Varigheden af behandlingen med botox afhænger blandt andet af om det er første behandling, eller om du er behandlet tidligere. Sædvanlig holdbarhed er 3 – 6 måneder.
Vi anbefaler, at du får gentaget din behandling efter ca. 3 mdr. Jo mere ro der er i de områder som du ønsker furer/linjer reduceret i des bedre opheling for huden og du vil opleve, at selv ret dybe furer vil udglattes.

Er der særlige ting jeg skal være opmærksom på før min behandling med botox og efter ?

Inden din første behandling, vil du altid skulle igennem en obligatorisk forundersøgelse. Sammen finder vi ud af, hvad det er du forventer af din behandling med botox og hvordan vi imødekommer dette bedst. Vi drøfter indikationer og kontraindikationer til en behandling med botox. Kraftig motion frarådes de første 24 timer efter behandling. Du må ikke massere på området i 4 timer efter din behandling.