KEMISK PEEL

Er til dig der har rødme, mild akne, pigment pletter eller ønsker at forebygge ældningstegn i ansigtshuden. Den giver huden mere glød og anvendes ofte i kombination med den medicinske slib.

Hvad er kemisk peel?

Ved behandlingen laver vi en kortvarig overfladisk kemisk påvirkning af huden, med et aktivt emne, oftest en syre. Man reducerer/fjerner det øverste lag af gamle hudceller og der dannes nye og friske hudceller. En nydannet hudcelle er i stand til at danne kollagen som er afgørende for hudens spændstighed og elasticitet. Efterfølgende vil dine hjemmeprodukter trænge bedre ind og virke.

Hvilke områder kan behandles med kemisk peel?

Behandlingen er velegnet til huden i ansigtet.

Hvordan foregår behandlingen?

Behandlingen foregår ved at du får renset huden og får lavet en hudanalyse. Efter afrens af huden påføres de aktive ingredienser. Hos Kosmetisk Klinik v. Dorte Toft arbejder vi med den del af serien som kun er forbeholdt læger og sygeplejerske. Det vil sige med ph-værdi (surhedsgrad) under 3.

Gør det ondt at få behandling med kemisk peel?

Der kan opleves prikken, kløe, irritation, stramning, rødme, hævelse og evt. skorpedannelse på de behandlede hudområder i op til 3 – 4 uger. Der kan være øget følsomhed for vind og kulde. Der er risiko for, at huden bliver mørkere eller lysere. Sår, infektion og ardannelse forekommer sjældent.

Hvornår virker behandlingen?

Allerede efter første behandling vil huden være mere glat, porerne vil være mindsket og huden føles ren og mere fast. For at få de bedste resultater anbefales behandlingerne med 2 – 4 ugers mellemrum. Bedste resultat kommer når du får gentagende behandlinger op til 3 afhængig af din hudproblematik. Udover behandlingen i klinikken anbefaler vi, at du benytter produkter med aktive ingredienser som supplerer dannelsen af kollagen og giver mere ensartethed af din hud.
Hvordan og hvilke produkter du med fordel kan anvende drøftes til din behandling. Vi tilpasser efterbehandlingen så den passer til dig. De produkter vi anvender er unikke og kan kun købes i klinikker med læger og sygeplejersker tilknyttet.

Er der noget som jeg særligt skal være opmærksom på før og efter behandling?

Har du hyppigt udbrud af herpes, kan behandlingen med kemisk peel fremprovokere et nyt udbrud og det kan være aktuelt med en forebyggende behandling, dette drøftes med lægen. Har du infektion eller sår på huden skal du vente med behandling til den er helet. Er du i behandling med tabl. Isotretinoin/accutin for acne skal du huske at oplyse om dette. Du skal undgå sol og solarium i 1 – 2 dage efter din behandling og evt. længere afhængig af om der er lavet kombinations behandling, da huden vil være mere sensitiv. Du kan opleve let afskalning af huden, dette er ganske ufarligt, husk blot at tilføre huden rigelig med fugt. Sjældent ses der efterfølgende rødme som svinder i løbet af få dage.